Prvi muškarac majka u V. Britaniji
0

Nekad je bio žena, promijenio je spol i rodio dijete

Sarajevo-x.com
Britanac, koji je nekada bio žena, je rodio sina i tako postao prvi muškarac majka u Velikoj Britaniji. Muškarac, čiji identitet nije otkriven, ima oko 30 godina i uspio je začeti nakon što je uzimao ženske hormone kako bi obrnuo efekte preobrazbe u muškarca, kojoj se podvrgnuo prije nekoliko godina.

Do sada nije otkriveno da li za partnera ima muškarca ili ženu, ali britanske novine Daily Telegraph prenose da se radi o muškarcu iz West Midlandsa.

Uprkos tome što se ovaj Britanac podvrgnuo promjeni pola prije nekoliko godina, on je mogao začeti, jer je tokom promjene pola zatražio da mu se ne uklanjaju jajnici i maternica.

Medicinski je savršeno moguće da muškarac, koji je nekada bio žena, ostane u drugom stanju, ukoliko ima zdravu maternicu i jajnike.

"Javio nam se da pita šta treba uraditi kako bi ostao u drugom stanju. Također je pitao za zdravstvene poteškoće. Javio se prije nekoliko mjeseci kako bi nam rekao da je ostao u drugom stanju", rekla je Joanna Darrell, direktorica Organizacije za podršku transrodnim ljudima Beaumont Society, prenosi portal Telegraph.

Poznato je da je beba rođena na carski rez. Inače, prvi muškarac koji je rodio dijete je Thomas Beatie iz Arizone. Beatie je također promijenio pol, ali je zadržao ženske reproduktivne organe.