Zanimljivosti
10

Neil deGrasse Tyson: Trumpa ću možda uhvatiti za međunožje, a onda razgovarati o nauci

Klix.ba
Neil deGrasse Tyson
Neil deGrasse Tyson
Slavni američki astrofizičar Neil deGrasse Tyson, poznat po popularizaciji nauke i remakeu serije Cosmos neprevaziđenog autora Carla Sagana, odaslao je nesvakidašnju poruku vezanu za novoizabranog predsjednika SAD-a.

Tyson je putem svoj računa na Twitteru najavio kako će, vjerovatno, prilikom upoznavanja sa budućim predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Donaldom Trumpom, njujorškog biznismena prvo "uhvatiti za međunožje".

Naravno, Tyson je aludirao na Trumpov neslavni snimak u kojem se hvali kako ženama može raditi sve, između ostalog i hvatati ih za međunožje bez da bude sankcionisan.

"Kada upoznam predsjednika Trumpa možda ću ga prvo uhvatiti za međunožje kako bih privukao njegovu pažnju i potom razgovarati o nauci", napisao je Tyson putem Twittera.

Tyson, koji se nada da će imati priliku razgovarati sa Trumpom, zajedno sa većim dijelom američkih naučnika gaji bojazan da će novi predsjednik zanemariti dosadašnji trud vezan za smanjenje utjecaja čovjeka na okolinu, a u cilju kočenja efekata globalnog zagrijavanja.