Zanimljivosti
251

Navijači Cityja trkaćem konju dali ime po Edinu Džeki

Piše: J. H.
Britanski konjički klub Middleham Park Racing u svojoj bogatoj ergeli trkaćih konja ima i jednog po imenu Art Dzeko.

Konjički klub smješten je u gradu Barton-upon-Humber, a do sada su zahvaljujući ovom konju osvojili mnogobrojne nagrade.

"Mi smo veliki fanovi Manchester Cityja i dali smo konju ime po visokom i robusnom napadaču Edinu", kaže za portal Klix.ba Tim Palin, direktor Middleham Park Racinga.

Naš sagovornik dodaje da je Džeko odličan napadač i da bi volio da što duže ostane na u timu sa Etihada.

"Odličan je u igri glavom, dodavanjima i duelima. Također, vraća se u odbranu što je odlika velikih napadača. Postigao je gol za izjednačenje u finišu utakmice protiv QPR-a što je promijenilo tok utakmice i samu sezonu Premiershipa za naš klub. Uvijek će se po tome pamtiti i neizmjerno smo mu zahvalni", dodaje Tim.

On dodaje da je konj Art Dzeko "veliki momak" sa mnogim sposobnostima.

"Veoma je visok što i snažan, što znači da u jednoj sezoni može mnogo trčati. Do sada je osvojio nekoliko utrka, a ima velike šanse da tako nastavi i u narednim godinama. On je tip konja koji će se nastaviti razvijati i jedva čekamo da vidimo njegov puni potencijal. Tek su mu tri godine", navode ponosni vlasnici konja.

Tim navodi da napadač još uvijek nije čuo za njihovog trkaćeg konja, ali se nada da će u budućnosti Edin Džeko doći u ovaj konjički klub i imati priliku družiti se sa trkaćim konjem.