Policija istražuje slučaj
51

Naručio TV, isporučili mu pušku

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Policija u Washingtonu istražuje slučaj u kojem je jedan čovjek preko internet stranice Amazon.com naručio televizor, a umjesto njega dobio poluautomatsku pušku.

Seth Horvitz je kontaktirao policiju odmah nakon što je kompanija za dostavu pred njegovim vratima ostavila pušku SIG Sauer SIG716.

"U početku su bili zbunjeni. Nikada prije nisu vidjeli nešto slično. Uzeli su podatke, a onda su mi rekli da je pomaknem, jer je ne smijem držati tu. Ilegalno je prevoziti ovakvo oružje automobilom pa je ne mogu vratiti", kazao je Horvitz.

Iako je na kutiji pisala Horvitzova adresa, on je naručio televizor sa ravnim ekranom, ali unutar kutije se nalazila poruka u kojoj se vidi da je puška trebala otići u prodavnicu oružja u Pennsylvaniji.

Glasnogovornik policije u Washingtonu je za AFP rekao da je ovaj slučaj još uvijek pod istragom.

"U posljednje vrijeme smo vidjeli kakvu nevjerovatnu štetu mogu da naprave puške. Moramo se potruditi i ne dozvoliti da oružje tako lako završava u pogrešnim rukama. Ovo je veoma uznemirujuće", kazao je Dan Gross, predsjednik Kampanje za sprečavanje nasilja uzrokovanog vatrenim oružjem.