Njena tajna: Ne jede brzu hranu
0

Najstarija žena na svijetu proslavila 115. rođendan

Sarajevo-x.com
Bess Cooper
Bess Cooper
Bess Cooper, najstarija žena na svijetu iz Monroea u Georgiji, proslavila je svoj 115. rođendan. Na njenoj rođendanskoj zabavi bio je predstavnik Guinnessove knjige rekorda koji joj je drugi put uručio priznanje najstarije osobe na svijetu.

"Mislili smo da je jedna potvrda o tome da je najstarija žena na svijetu sasvim dovoljna", kazao je Bessin sin, 74-godišnji Sidney Cooper.

Kako je ispričao za lokalne medije, Bess je još uvijek "bistre glave". Sjeća se mnogih događaja, jasno razmišlja i razgovara.

"Naravno ima ona svojih dobrih i loših dana. Većinu vremena provede spavajući", istakao je sin najstarije žene na svijetu.

Bess Cooper je rođena 1896. godine u Tennesseeju, a u Georgiju je došla tokom Prvog svjetskog rada i zaposlila se kao učiteljica. Udala se 1924. godine i sa suprugom Lutherom dobila četvero djece. Danas Bess ima 12 unučadi i mnogo praunučadi i prapraunučadi.

"Bess nikada nije zabrinuta. Tajna njene dugovječnosti, kako sama tvrdi, je u tome što se ne miješa u tuđa posla i ne jede brzi hranu", kazao je Sidney Cooper, prenosi AFP.