Beckham na 893. mjestu
0

Najpopularnija imena beba u SAD-u

Sarajevo-x.com
Sve je više novorođenih djevojčica koje u Sjedinjenim Američkim Državama dobijaju ime Emma, čak i više od onih koje roditelji nazivaju Emily, pokazali su novi podaci.

Nakon 12 godina "vladavine" imena Emily, u petak je objavljeno da je Emma, ime koje je debitovalo u prvih deset još 2002. godine, postalo najčešće među ženskim bebama.

Kad su u pitanju dječaci, Jacob je i u 2008. ostao "kralj", a to je već deseta godina kako se ovo ime pojavljuje kao najčešće davano.

U toku prethodne godine bebe su dobijale i ime Barack, po ugledu na slavnog američkog predsjednika, ali Barack nije sustigao ni recimo Elvisa i nalazi se tek na 2.409 mjestu. Ipak, ime je doživjelo veliki uspon popevši se sa 10.126 mjesta u vrlo kratkom periodu. Ime Elvis palo je sa 673 na 713 poziciju, piše AP.

U SAD-u i dalje dominiraju biblijska imena dječaka, dok je među djevojčicama zabilježen veliki utjecaj pop kulture.

Osim Emme, najpopularnije imena za djevojčice, odlično kotiraju i Isabella, Emily, Madison i Ava, a kod dječaka Michael, Ethan, Joshua i Daniel.

Ime Alexander našlo se u prvih deset, dok je Andrew ispao iz ovog dijela liste. Među djevojčicama, Chloe je "istisnula" Hannah.

Među 1.000 najčešćih pojavile su se i Isla, Mareli, Milagros, Dayami i Nylah, a kod dječaka Aaden, Chace, Marley, Kash i Kymani. Ime Beckham je na 893. mjestu.