Zanimljivosti
0

Najmlađa osoba koja je promijenila spol

Sarajevo-x.com
Djevojka za koju se vjeruje da je najmlađa osoba na svijetu koja je promijenila spol, na putu je da postane pop zvijezda.

Njemica Kim Petras, rođena kao Tim, počela je sa hormonskim tretmanom još dok joj je bilo 12 godina. Sad kao 16-godišnjakinja, Kim je spremna da osvoji muzičke top liste novim singlom, piše The Sun.

Ova tinejdžerka prošla je kroz strašan period izrugivanja i problema na putu do slave. Njena nova pjesma "Fade Away" trebala bi biti predstavljena javnosti upravo danas, a Kim ima i svoju stranicu na MySpace-u.

Oficijelno je registrovana kao žensko, ima plavu kosu i oči, a o svemu ovome kaže: "Moja muzika mi je najvažnija u ovom trenutku. To je najbolji način da se izrazim. Znam da će ljudi moju prošlost uvijek navoditi kao temu, od toga ne mogu pobjeći, ali se nadam da ću jednog dana biti poznatija po muzici nego po prošlosti."

Kim je proglašena transeksualkom prije tri godine. Doktori i psihijatri su nakon njenih tvrdnji da je "u pogrešnom tijelu" zaključili da joj je neophodna terapija. Tretman je uključivao vještačko zaustavljanje perioda muškog puberteta ubrizgavanjem čitave serije hormonalnih injekcija. Time je pokrenut proces prihvatanja ženskih hormona u njenom organizmu te su joj počele rasti grudi.