Uprkos upozorenju ljekara
0

FOTO / Najmanja majka na svijetu rodila troje i želi još djece

Sarajevo-x.com
Najmanja majka na svijetu, Stacey Herald, dala je obećanje da će imati više od jednog djeteta i obećanje je zaista i ispunila. Nedavno je na svijet donijela svijet donijela svoje treće dijete - sina Malachija.

Stacey Herald, iz Kentuckyja u SAD-u, je visoka svega 71 centimetar, no uprkos tome uspjela je na svijet donijeti troje djece. Ljekari su joj savjetovali da to ne čini s obzirom da bi je dijete tokom razvoja u utrobi moglo ubiti.

"Troje djece je sada sasvim dovoljno, ali u budućnosti želim roditi još djece. Suprug Wil i ja slušamo ljekare, no oni nisu uvijek u pravu, tako da mi činimo ono što mi smatramo da je najbolje za nas", kazala je ponosna majka.

Stacey boluje od bolesti krhkih kostiju (osteogenesis imperfecta), a tu bolest naslijedila je njena najstarija kćerka Kateri i najmlađi sin Malachi. Kćerka Makaya nije naslijedila majčinu bolest.

"Malachi je rođen sa slomljenim kostima. Osobe koje pate od ove bolesti često se rađaju sa slomljenim rukama ili nogama, jer su nam kosti veoma krhke. Također, imao je problema sa disanjem, a u jednom trenutku je i njegovo srce prestalo raditi zbog čega je bio podvrgnut hitnoj operaciji. Zahvaljujući ljekarima, moj sin je preživio i to smatram najvećim čudom", ispričala je majka.

Malachi je prije mjesec izašao iz bolnice. Već je ojačao i nema zdravstvenih problema.

Sada Stacey pokušava udovoljiti svojoj djeci i biti uvijek tu kada im zatreba.

"Bilo mi je teško kada sam saznala da Malachi boluje od iste bolesti kao i ja. No, znala sam da ćemo mu mi kao porodica dati svu potrebnu podršku Objasnila sam i kćerkama da moraju biti pažljive sa Malachijem dok on ne odraste", istakla je Stacey, prenosi "Daily Mail".

Njen suprug Wil tokom noći brine od djeci, hrani ih i presvlači, dok se Stacey o njima brine tokom dana.

"Troje djece je izazov i za ljude koji nemaju zdravstvenih problema, ali mi ćemo uspjeti. Djeca još više povezuju mene i Wila, i otkako smo dobili sina, naša ljubav je još jača."