Zanimljivosti
1

Najluđi brakovi i veze na planeti

Sarajevo-x.com
Erika La Tour Eiffel iz San Francisca ima 37 godina i nekada je bila vojnik. Iz svoje velike ljubavi prema objektima udala se za ni manje ni više nego Eiffelov toranj u Parizu. Vjenčanje je održano u intimnoj atmosferi u prisustvu Erikinih prijatelja. Mladenka je, da bi bila dosljedna, čak promijenila i svoje prezime.

Ovo je samo jedan od slučajeva bizarnih vjenčanja o kojima smo prethodnih godina slušali.

Muškarac koji je oženio sam sebe

Kinez Liu Ye iz grada Zhuhaija pred više od 100 gostiju vjenčao se u tradicionalnom maniru. Jedino njegova "mladenka" nije bila nimalo tradicionalna. Naime, Ye se oženio svojim likom koji je isprintao u crvenoj vjenčanici i sa cvjetićem na glavi.

"Mnogo je razloga što sam oženio sam sebe", kaže homoseksualac Liu, koji svoj potez ne smatra previše narcisoidnim. "Ovaj me brak ponovo učinio cjelovitom osobom. Moja definicija braka različita je od drugih."

Šveđanka koja je 30 godina bila udata za Berlinski zid

Eija-Riitta Berliner-Mauer (54) prezime je "dobila" udavši se za betonsku strukturu Berlinskog zida nakon što joj je dijagnosticiran poremećaj nazvan "Objectum Sexuality".

Gospođa Berliner-Mauer od djetinjstva gaji fetiš prema objektima, a tvrdi da se u slavni zid zaljubila kad joj je bilo sedam godina te ga je vidjela na televiziji. Tada je počela prikupljati fotografije zida i štediti novac da ga jednom posjeti. Godine 1979. konačno su se vjenčali pred brojnim gostima. Eija-Riitta kaže da iako je nevina ima strasnu vezu sa zidom.

Japanac koji se oženio likom iz igrice

U novembru prošle godine svijet je obišla vijest da je Japanac Nene Anegasaki vjenčao virtuelnu mladenku iz Nintendo igre "Love Plus". U Guamu je održana prava ceremonija.

Amerikanka koja se želi udati za vozić s igrališta

Amy Wolfe je samouvjerena 32-godišnja Amerikanka koja živi u državi New York. Dijagnosticiran joj je sindrom Asperger zbog čega je bila "u vezi" sa modelima svemirskih brodova, tornjevima-blizancima i drugim objektima. Sada joj je želja da se uda za magični ćilim i vozić iz zabavnog parka "1001 noć" u Knoebelsu. Prezime bi promijenila u Weber po proizvođaču voza, a već sada spava sa fotkom svog budućeg "supruga". Ipak, ističe kako nije ljubomorna na druge koji se njime voze jer je "njihova veza duhovna".

Žena koja se udala za mrtvog momka

Magali Jaskiewicz i Jonathan George trebali su se vjenčati u lokalnoj vjećnici u novembru 2008. godine, ali je on dva dana prije ceremonije poginuo u nesreći na motociklu. Tridesetdvogodišnjakinji je tada dozvoljeno da u Francuskoj sklopi posthumni brak sa svojim nekadašnjim partnerom.

Dokazala je sudu da su njih dvoje zajedno živjeli od 2004. godine i da su dijelili račun u banci. Donijela je i vjenčanicu koju je kupila za vjenčanje. U Francuskoj se svake godine sklopi u prosjeku po deset ovakvih brakova.

Muškarac koji je oženio jastuk

Prava ljubav se pojavljuje u različitim oblicima. U slučaju Leea Jin-gyja, ona je došla u formi velikog bijelog jastuka iz Japana. Čudak je priredio veliku ceremoniju, a "mladenku" je opasao bijelom vjenčanicom i angažovao lokalnog svećenika. O njihovoj razmjeni zavjeta iz minute u minutu su izvještavali lokalni mediji.

Žena koja se udala za zmiju

Nakon što se zaljubila u kobru Bimbala Das iz sela Atala u distriktu Orissa Khurda u Indiji odlučila se udati za nju.

"Iako zmije ne govore i ne razumiju, mi komuniciramo na jedan poseban način", kaže 30-godišnjakinja. "Kad god stavim mlijeko u blizinu mjesta gdje živi, ona izađe i pije."

Seljaci su njenu namjeru da se uda za zmiju pozdravili, vjerujući da će im donijeti dobre prihode u polju.

Muškarac koji je oženio Volswagenovu "Bubu"

Edward Smith iz Washingtona trenutno živi zajedno sa svojom "djevojkom" - Volkswagenovom "Bubom" kojoj je dao ime Vanilla. Insistira na tome da nije "bolestan" i da nema namjeru da mijenja svoj način života. Prvi put je ovaj 57-godišnjak ima "seks sa autom" sa 15 godina, a tvrdi da ga nikad nisu privlačile ni žene ni muškarci.

Uz Vanillu mnogo vremena provodi i sa svojim drugim automobilima - Opalom GT iz 1973. godine, kojeg zove Cimet, te Forda Rangera Splasha, nazvanog Đumbir. Priznao je da se seksao sa preko 1.000 automobila.

Žena koja se zabavlja sa muzičkim stubom Jakeom

Britanka kojoj je dijagnosticiran Aspergerov sindrom, 43-godišnjakinja nazvana Emma oduvijek je imala problema u vezama sa drugim ljudima. Sreću je pronašla u vezi sa muzičkim stubom kojeg je nazvala Jake. Kad nešto krene loše, Emma ga popravi, a kaže i da dvaput dnevno vode ljubav.

Vezani članci