Zanimljivosti
40

Najljubomornija žena na svijetu ugradit će želučanu premosnicu kako bi smršala

Klix.ba
Najljubomornija žena na svijetu Debbi Wood iz Velike Britanije, koja je postala poznata nakon što su u javnost izašli detalji njene veze, odnosno način na koji kontrolira svog muža Stevea jer misli da će je prevariti, podvrgnut će se operativnom zahvatu tokom kojeg će joj biti ugrađena želučana premosnica. Razlog je taj da joj muž ne bi gledao druge žene ili kako kaže "skrenuo s puta".

Wood teži 133 kilograma, a ima 43 godine. Postala je poznata nakon što je objavila da svog muža potpuno kontrolira. Svaki put kada se vrati iz prodavnice mora uraditi poligrafski test, a redovno mu provjerava mobitel, email i izvode iz banke. Također, zabranila mu je da gleda određene televizijske emisije.

Njena ljubomora uzrokovana je Otello sindromom, psihijatrijskim poremećajem zbog kojeg bolesne osobe vjeruju da je partner nevjeran uprkos tome što nemaju dokaz. Sada želi smršati kako bi bila manje anksiozna u vezi sa sumnjama da je njen 32-godišnji suprug vara.

"Mislim da će postojati manja šansa da ode za drugom mršavijom i zgodnijom ženom ako se operišem", rekla je.

Trenutno je nezaposlena jer ne može raditi zbog bolova koje joj uzrokuje težina. Već izvjesno vrijeme dobija 1.500 funti pomoći mjesečno. Ističe da hamburgere nije jela pet godina, te da se hrani poprilično zdravo. Jede kuhanu piletinu, svježe voće i ribu. No, ima previše kilograma da bi vježbala i na taj način smršala.

"Nekada sam bila mršava i imala atraktivno tijelo kao Sophia Loren. Želim svoje tijelo nazad", kazala je.

Trenutno radi medicinske testove kako bi se utvrdilo da li se može podvrgnuti operaciji. Nada se da će sve biti riješeno krajem ove godine. Istakla je da će se, kada smrša, i sama podvrgnuti poligrafskim testovima kako bi njen suprug vidio da mu je vjerna.

Zbog Otello sindroma zatvorila se u kuću i bila je na lijekovima, te je zbog toga dobila na kilaži.