Zanimljivosti
206

Najljepši dječak na svijetu: Dvanaestogodišnjak postao slavan nakon jedne fotografije na Twitteru

Klix.ba
William Franklyn-Miller je u mnogim stvarima poput svih dvanaestogodišnjih dječaka - ide u školu, igra ragbi i druži se s prijateljima. Jedino što ga razlikuje od drugih jeste činjenica da ima više od 152.000 pratilaca na Instagramu.

Učenik iz Melbournea postao je senzacija na društvenim mrežama preko noći nakon što je djevojčica iz Japana objavila njegovu fotografiju na Twitteru. Ona je retvitovana na hiljade puta i uskoro je Will ima "hrpu" pratilaca na Twitteru i Instagramu.

"Imao sam 100 pratilaca u svake tri sekunde. Mislili smo da je riječ o lažnim ljudima", rekao je Will za Dailky Mail.

Njegova majka se zabrinula da mu je račun hakiran, ali tada se djevojčice počele komentirati da su mu vidjeli fotografiju na Twitteru.

"Ljudi su mu govorili da je popularan u Japanu i Kini. Sve se dogodilo u dva dana", kazala je majka Shannon Franklyn-Miller.

Ova popularnost mu je dobro došla jer je Will glumac i model. Modni agent otkrio je Willa prije pet godina u Covent Gardenu i od tada je radio nekoliko kampanja. Nedavno je glumio u TV showu "Jack Irish". Pojavljivao se u video spotovima i reklamama.

Otkako je postao popularan na Instagramu pojavio se u tri televizijska showa u Aziji, radio je intervjue preko Skypea i davao brojne izjave za medije. Njegovi fanovi mu ostavljaju lijepe komentare i pozivaju ga dođe u posjetu njihovoj zemlji.

Will se trenutno fokusira na školu i glumu, a bio je na nekoliko audicija za američke filmove.