"Nemoj reći Facebooku"
2

Najgori ispadi poznatih osoba na društvenim mrežama

Klix.ba
Širom svijeta ima više od milijardu korisnika Facebooka i više od 500 miliona aktivnih tviteraša pa često izgleda kao da smo povezani sa društvenim mrežama svakog momenta tokom dana.

Virtuelna groznica uhvatila je i poznate koje prate hiljade ljudi, a kojima se zna omaći i neki gaf.

Slijedi nekoliko gafova poznatih koje je Channle 4 pretvorio u dokumentarac pod nazivom "Nemoj reći Facebooku".

  1. Lawn Tennis asocijacija suspendovala je britanske mlade tenisere Davida Ricea i Naomi Broday te su im srezali finansije nakon što su objavili Facebook statuse i fotografije na kojima su pijani i jedu brzu hranu. Rice je postavio fotografiju na kojoj je okružen kutijama pica, a Naomi na kojoj je pijana s porukom: "Ja za promjenu pijana".

  2. Glumica serije "Newsroom" Alison Pill prošle godine je digla prašinu kada je na Twitteru objavila fotografiju na kojoj je u toplesu. Alison je priznala da je došlo do greške jer je ona bila namijenjena njenom zaručniku Jayju Baruchelu.

  1. Modni dizajner Kenneth Cole ostavio je impresivan utisak prošle godine kada je svojom izjavom na Twitteru uvrijedio naciju od 80 miliona ljudi postom u kojem sugerira kako su neredi u Egiptu iz 2011. godine bili rezultat njegove proljetne kolekcije.
  1. Irkinja Leigh van Bryan zadržana je na aerodromu u Los Angelesu zbog posta: "Slobodna ovu sedmicu za brzi trač prije nego odem i uništim Ameriku". Leigh su zadržali naoružani čuvari i ispitivali je pet sati prije nego su je pustili i skinuli joj lisice na Međunarodnom aerodromu u Los Angelesu.
5. Cameron Reilly iz straže Buckinghamske palate izbačen je iz kolone planirane za vjenčanja kraljevskog para zbog posta na Facebooku u kojem je vojvotkinju od Cambridgea nazvao "posh kujom".
  1. Darren Bent ostao je bez 120.000 funti kada je na Twitteru komentirao svoj transfer. "Da li želim ići u Hull City - Ne. Da li želim ići u Stoke - Ne. Da li želim u Sunderland - Da. Prestani se za*******i okolo, Levy".