Dijeta ili smrt
0

FOTO / Najdeblja žena na svijetu teška 317 kilograma

Sarajevo-x.com
Ukoliko ne smrša prijeti joj smrt (Foto: Barcroft)
Ukoliko ne smrša prijeti joj smrt (Foto: Barcroft)
Terri Smith, vjerovatno najdeblja žena na svijetu, suočava se velikom bitkom gubitka kilograma nakon što su joj doktori rekli da bi mogla umrijeti. Amerikanka iz Ohaja prikovana je za krevet, ne može se kretati, ustajati ili okretati sama.

Smith pati od teške glavobolje za koju doktori misle da bi mogla biti posljedica problema sa mozgom. Zbog toga je potreban hitni pregled mozga, ali je Terri prevelika da stane u uređaj.

Da bi otišla na pregled i primila terapiju koja bi joj mogla spasiti život, Terri je primorana početi strogi režim ishrane i vježbanja. Terri vjeruje da će podršku dobiti od supruga Myrona i najstarije kćerke Najah, za koje vjeruje da će uraditi sve za nju.

Četrdesetdevetogodišnja Amerikanka nemoćna je pa će je prati, hraniti, oblačiti na krevetu njen suprug i kćerka. "Moj muž je moj anđeo čuvar", rekla je Terri, prenosi "Daily Mail".

Terri je i u djetinjstvu imala problema sa težinom. Sa sedam godima bila je teška 50 kilograma. Kolege iz škole zvale su je debeljuca. U 20 godini imala 118 kilograma, ali je uspijevala biti aktivna i radila je medicinska sestra.

"Pomagala sam ljudima da se kupaju, hrane i oblače. Nisam vjerovala da će se kolo okrenuti i da će to neko meni tako pomagati", rekla je Terri.

Sada se nesretna Amerikanka upustila u žestoku borbu sa vremenom.