Kayseri
48

FOTO / Načelnik građanima podijelio 3,5 tone sudžuke

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Načelnik turskog grada Kayserija Mehmet Ozhaseki podijelio je 3,5 tona sudžuke siromašnim građanima tog grada od novca koji je dobio okončanjem sudskih postupaka koje je vodio protiv predsjednika najjače opozicione partije Republikanske narodne stranke (CHP) Kemala Kilicdaroglua i dva parlamentarca ove stranke.

Načelnik je kazao da je podigao 13 tužbi protiv zvaničnika CHP-a zbog njihovih okrutih izjava za govornicom turskog parlamenta o navodnom kriminalu i korupciji u uredu načelnika, a da je od do sada okončane četiri tužbe dobio odštetu od oko 40.000 eura, od kojih je već naplatio oko 10.000.

Ističući da mu je cilj da dokaže svoju nevinost i da turskom narodu jasno da do znanja da su beskurpulozne optužbe neistinite, Ozhaseki je kazao da novac od odštete neće zadržati za sebe već će ga podijeliti građanima, kojima taj novac i pripada.

"O meni su izrečene mnoge laži, ali ja nisam odgovarao tom mjerom, već sam slučaj predao na sud. Do sada su okončane četiri tužbe, a jedna je odbijena. Danas sam dobio 10.000 eura i odmah ih prebacio na račun proizvođačima sudžuke koju dijelimo našim sugrađanima. I ranije sam kazao da ću sav dobijeni novac podijeliti građanima, a ne zadržati za sebe. Građani Kayserija danas se časte sudžukom od novca onih koji su o njihovom gradu i rukovodiocima govorili ružne stvari", rekao je Ozhaseki.

Paketi od po kilogram sudžuke dijele se građanima Kayserija ispred narodne kuhinje u centru grada, a narodna kuhinja je dijelila i hljebove i druga gotova jela. Na paketima sudžuke bile su odštampane i presude suda, a građani su podržali svog načelnika i osudili nastupe zvaničnika CHP-a u parlamentu Turske koji su ga optuživali za kriminal i korupciju.