Posveta ocu
1

FOTO / Na grob ljubitelja automobila postavljen granitni BMW

Sarajevo-x.com
Kada je fanatik za automobilima Steve Marsh prošle godine umro, njegova je porodica odlučila obilježiti njegovu strast velikom gestom. Nakon što su dobili dozvolu vlasti, na grob su mu postavili veliki nadgrobni spomenik, u obliku njegovog omiljenog automobila BMW-a M3 kabriolet.

Ogromni granitni model napravljen od kamena uvezenog sa Dalekog istoka koštao je skoro 60.000 dolara, gotovo kao i pravi automobil.

Ipak, lokalno stanovništvo se pita ko je dozvolio takav potez i do čega bi ovo moglo dovesti.

Granitni BMW težak tonu na grob je spušten pomoću krana, a u operaciji spuštanja je učestvovalo 20 ljudi.

Skulptura je ukrašena svjetlima obojenim u srebrenu boju, komandnom tablom i malom logom BMW-a na točkovima. Čak ima i posebne tablice na kojima piše "Steve 1".

Marsh, poznat kao "BMW Steve" zbog velike ljubavi prema vozilima, umro je u snu prošlog aprila uslijed srčanih problema.

Dizajn za spomenik nacrtali su njegova supruga Joanne i djeca Kerry i Vincent uz pomoć kamenoresca. Nakon što je nacrt odobren od strane menadžera groblja Manor Park, naručen je crni granit iz Kine.

Nadgrobni spomenik otkriven je na prvu godišnjicu Marshove smrt. Prisutni su se našalili i na vjetrobransko staklo stavili kaznu za parkiranje, piše Daily Mail.

Steve Marsh
Steve Marsh
"Uvijek je vozio BMW. Jednostavno mu nismo mogli napraviti obični spomenik. Željeli smo da izgleda što realističnije. Imali smo mnogo problema da ga završimo. Morali smo kamen naručiti čak iz Kine i prebaciti ga ovamo. Težak je tonu i napravljen je iz jednog komada. Mislim da bi se ocu svidio", rekla je njegova kćerka Kerry.