Neobična zanimacija
0

Muzički producent sakuplja dvoglave i troglave životinje

Sarajevo-x.com
Todd Ray sa troglavom žabom
Todd Ray sa troglavom žabom
Todd Ray, muzički producent koji je za svoj rad nagrađen Grammyjem, ima veoma neobičan hobi. Naime, on traga za neobičnim, posebno dvoglavim životinjama.

Ray, producent iz Južne Karoline, svojevremeno je sarađivao sa Mickom Jaggerom, Santanom, Beastie Boysima, međutim draži mu je bio njegov hobi, pa je okrenuo leđa muzici.

Silne novce je potrošio na traganje za neobičnim životinjskim bićima, ali danas je jako ponosan na svoju kolekciju, posebno na troglavu žabu i dvoglavog guštera.

"Zaista volim tragati po cijelom svijetu za rijetkim i neobičnim životinjskim stvorenjima. Išao sam u Italiju kako bih kupio dvoglavu zmiju, a zatim me put odveo i u Peru, gdje sam kupio životinje za svoju kolekciju", kazao je Ray dodavši da u svojoj kolekciji ima 22 dvoglave životinje što predstavlja najveću takvu kolekciju na svijetu.

Kako je istakao, za životinje saznaje iz različitih izvora. Surfa internetom, raspituje se kod veterinata ili, pak, farmera... Roy je također vlasnik jedine na svijetu pronađene troglave životinje. Riječ je o kornjači nazvanoj Myrtle, Squirtle i Thirdle.

U svojoj kolekciji bivši muzički producent ima i albino životinja, a na svoj hobi do sada je potrošio blizu 120.000 eura.

"Ljudi iz cijelog svijeta dolaze da vide moje životinje i odlaze sa nezaboravnim uspomenama", ponosno je istakao Ray za The Sun.