Ekspertica Tracey Cox tvrdi
0

Muškarci žele prosječne djevojke, ne seks simbole

Klix.ba
Britanska psihologinja i ekspertica za seks i veze Tracey Cox objavila je svoje istraživanje u kojem tvrdi kako muškarci za vezu žele prosječne djevojke. Ljepota, inteligencija, samopouzdanje i mladost nisu na vrhu liste želja muškaraca.

"Opsjednuta sam Lenom Dunham koja glumi Hannah u seriji "Girls". Čupave kose, sa licem bez šminke i aljkava - ona je suprotnost glamuru i mršavim djevojkama koje preplavljuju naše ekrane i časopise. Iako izgledaju savršeno, muškarci smatraju da su one opsjednute izgledom te između njih i prosječnih biraju ove druge", navodi Tracey u svojoj studiji.

Dok se o muškarcima govori da su poznati po tome što najviše cijene fizičku privlačnost, kada je u pitanju stvaran život muškarci se vode karakternim osobinama žene.

Tracey je uradila eksperiment u kojem su učestvovala 163 studenta i rezultati su pokazali da je emotivna veza pobijedila zavodljivost.

Britanska ekspertica potražila je i dokaz na jednoj od zabava.

"Bila sam na zabavi s novim dečkom svoje prijateljice i posmatrali smo nju kako čavrlja s prijateljima. Izgledala je predivno, božanstveno. Rekla sam mu: 'Djevojka ti je prava bomba', misleći na njenu kosu, kukove, grudi i samouvjerenost. Radoholičarka je, ali uspijevala je sve i bila sam vrlo ponosna na nju. Ali on je odgovorio: 'Volio bih kada bi mi svi prestali govoriti kako mi je djevojka bomba, jer ne želim biti s najseksi djevojkom u sobi. To nisam ja. Samo želim biti s finom djevojkom'. Tako je potvrdio moje pretpostavke", napisala je Tracey.

Utvrđeno je da je muškarac nesigurniji što je djevojka atraktivnija.

"Želim nekoga ko će me voljeti, a ne da mi svaki muškarac u sobi želi oduzeti osobu koju volim", rekao je jedan od ispitanika.

Dakle, normalna figura s oblinama, fin izgled, ljubaznost, slušanje, iskrenost i humorističnost su osobine koje muškarci traže kod žena koje žele kao partnerice na duge staze.

"Zaboravite to izgladnjivanje, dijete, negiranje onoga što jesmo i uživajte u svemu, poput Hannah", poručila je Tracey.