Zanimljivosti
5

Mladoženja uhapšen jer je opljačkao mjesto vlastitog vjenčanja

Klix.ba
Birdi Sparks nikada neće zaboraviti svoje vjenčanje jer je njen suprug dan iz snova pretvorio u noćnu moru.

Na dan vjenčanja, po okončanju slavlja, njen muž Christopher Richards vratio se u klub u Lancashireu u kojem je održana svadba i s trojicom prijatelja ukrao alkohol i kompjutere vrijednosti nekoliko hiljada eura.

Ukrali su 62 boce alkoholnog pića ukupne vrijednosti 1.300 eura, 159 boca i limenki bezalkoholnog pića vrijednosti 3.000 eura, 80 boca vina vrijednosti 1.900 eura te 2.602 boce i limenke piva vrijednosti 2.300 eura. Također, uzeli su laptop i DVD, a razbili čaše, ogledala, šoljice i pločice.

Grupa je prouzrokovala i štetu veću od 23.000 eura, jer su razbili ulazna vrata i oštetili zidove u uredima.

Vlasnica kluba predala je snimke sa sigurnosnih kamera lokalnim novinama koje su ih objavile, a mladoženja se sam predao policiji. Osuđen je na šest mjeseci zatvora.

Sparks, koja već ima dvoje djece s Richardsom, a treće je na putu, rekla je kako će ostati uz svog muža iako joj nije lako.

"Ostat ću s njim jer ga volim i niko nije savršen. Znam da moj muž nije anđeo i boli me što je to napravio na mjestu gdje smo se vjenčali i na dan vjenčanja. No, priznao je to i iskreno žali što je to učinio. Trudna sam 35 sedmica, a moj muž nije uz mene, što je veoma stresno", rekla je Sparks dodavši kako su njena sjećanja na dan vjenčanja uništena zauvijek.

"Ne mogu gledati ni fotografije niti videosnimak, jer me podsjete na to šta je uradio i gdje smo sada", kaže mladenka.