Drugi slučaj u svijetu
0

Muškarac iz Kalifornije rodit će prvo dijete u februaru

Sarajevo-x.com
Scot Moore i njegov suprug Thomas iz Kalifornije očekuju svoje prvo dijete za mjesec dana. Scot je zvanično postao drugi muškarac na svijetu koji je ostao trudan i rodit će dijete.

Obojica su se rodili kao djevojčice, ali nikad nisu bili sretni zbog toga. Operacija i hormoni su promijenili njihov život na bolje, tako da su postali muškarci.

Scot se nekad zvao Jessica i s 11 godina je želio da promijeni spol. Sa 16 godina počeo je primati hormone ali nikad nije izvadio ženske organe.

Za razliku od njega Thomas je prošle godine otišao na operaciju i u potpunosti promijenio spol. Postao je muškarac u pravom smislu te riječi.

Zaljubljeni par se upoznao 2005.godine ali su se počeli zabavljati tek 2007. Kada su odlučili da svoj brak krunišu djetetom mnogi su bili šokirani zbog toga.

"Svjesni smo kritika i šta ljudi mogu da pomisle. Međutim, mi smo sretni i nije nas sramota. Imamo Thomas Gregga i Logana iz prethodnih brakova tako da imamo iskustva s djecom. Bit ćemo velika i sretna porodica", rekao je Scot za Daily Mail

Scot planira da se porodi na prirodan način u lokalnoj bolnici. I jedan i drugi jedva iščekuju taj dan kad će na svijet doći njihov mali dječak kojeg su odlučili nazvati Miles.

Prvi slučaj muške trudnoće desio se također u SAD-u u Oregonu.

Thomas Beatie je 2008. godine rodio curicu što je šokiralo svijeli svijet.