Imala 158 kilograma
6

Mladenka zbog debljine ponovila vjenčanje

Klix.ba
Engleskinja Rebecca Dobson odlučila je ponoviti dan iz snova kada je rekla "da" svom životnom saputniku, jer joj se nisu svidjele fotografije s prve ceremonije.

Naime, Rebecca se dosta udebljala tokom prve trudnoće te je na dan svog vjenčanja imala 158 kilograma.

"Obožavam kuhati i uvijek sam punila tanjire do vrha. Ali dok je Andre ostajao mršav ja sam se debljala poput balona. Završila bih kućne poslove i ostatak dana provodila jedući. Čips je bio moja najveća slabost jer sam jela nekoliko velikih pakovanja svaki dan", rekla je Rebecca.

Nakon što je 1999. godine rodila Lee-Roya prestala se debljati, ali nije mogla smršaviti. Kada je rodila drugo dijete 2004. godine imala je 133 kilograma. Te godine par se i vjenčao.

"Kada god sam se osjećala tužno ili depresivno Andre bi mi rekao da voli mene kao osobu, bez obzira na moju težinu", rekla je Rebecca za The Mirror.

Da bi stala u vjenčanicu smršavila je šest kilograma. Ali nakon toga vratila se starim navikama. Došla je do faze kada joj je Andre oblačio čarape jer nije mogla dohvatiti svoja stopala.

U 2010. godini par je odlučio obnoviti svoje zavjete. Rebecca je pronašla haljinu iz snova, ali nije bilo njene veličine. Kada su joj ljekari rekli da bi mogla umrijeti prije 40. godine odlučila se za operaciju želuca. Nakon operacije smršavila je na 114 kilograma, da bi dvije godine kasnije uspjela smršaviti na 88 kilograma.

Par se vjenčao u julu ove godine. Rebecca je nosila haljinu iz snova i dobila mnogo komplimenata.

"Bilo je savršeno i posebno. Sada ne pijem alkohol, ne jedem čips i rijetko kada pojedem cijeli obrok. Imam mnogo više energije i sretnija sam, a sve zahvaljujući haljini", rekla je Rebecca koja sada ima 76 kilograma.