Takmičenje u brzini
0

Mjesečno pisala 14.000 SMS poruka

Sarajevo-x.com
Petnaestogodišnja Kate Moore iz američke države Iowa pobijedila je na takmičenju najbržeg pisanja tekstualnih poruka na mobitelu na kojem je uz Kate učestvovalo još 20 'brzih pisača' popularnih SMS-ova, prenosi AP.

'Dopustite svom djetetu da piše poruke prilikom večere, dopustite mu da piše poruke u školi jer to se sigurno isplati', izjavila je presretna Kate koja je uz pehar, dobila i novčanu nagradu od čak 50.000 američkih dolara, te mobilni telefon.

Iako je prvi mobitel dobila prije samo osam mjeseci, Kate Moore je mjesečno pisala i do 14.000 poruka, i to tolikom brzinom da je bez problema porazila drugih 20 finalista ovog nesvakidašnjeg takmičenja.

Kate Moore je svakog dana u proteklih osam mjeseci između dnevnih obaveza pisala u prosjeku od 400 do 470 poruka svaki dan. Uz to, redovno je išla u školu, te bez problema savladavala školsko gradivo.

Svi finalisti su bili mlađi od 22 godine, a odabrani su među 250.000 prijavljenih. Neki od finalista primijećeni su prilikom najbržih odgovora na televizijske nagradne igre.