Ne mogu naći izvor
0

Misteriozni zvuk uznemirava stanovnike britanskog sela

Sarajevo-x.com
Woodland
Woodland
Stanovnici sela Woodland u engleskom okrugu Durham posljednje su žrtve misterioznog zvuka na ivici slušne percepcije, koji je izludio ljude širom svijeta.

Seljani tvrde da svake noći čuju zvuk sličan buci koju pravi motor automobila, te da je ta buka ponekad toliko jaka da im se od nje tresu kreveti, prenosi Telegraph.

Ipak, ma koliko tražili njegov izvor, to im ne polazi za rukom. Stoga su sazvali vijeće da istraži problem.

Selo sa oko 300 stanovnika posljednje je mjesto na listi onih koja je pogodio misteriozni zvuk. Naravno, sve to pokrenulo je teorije i o upletenosti vanzemaljaca, vladinim eksperimentima i napuštenim rudnicima.

Prvi ovakav slučaj zabilježen je 1970-ih u Bristolu, gdje se više hiljada ljudi žalilo na neprekidni zvuk zbog kojeg je pojedinima krvario nos, nisu mogli zaspati i dobijali su glavobolje. Zvuk je prestao jednako neshvatljivo kao što se i pojavio.

Stanovnici Woodlanda, sela sa samo jednom glavnom ulicom okruženom farmama, tvrde da se kod njih zvuk pojavljuje od ponoći do četiri sata ujutro, da se to dešava svake noći i da ne mogu mirno spavati.

U blizini ovog izolovanog sela nema strujnih vodova, tvornica niti napuštenih rudnika. Buka je počela prije dva mjeseca i ne prestaje.