Google Street View
0

Misteriozni "dječak konj" ponovo snimljen na ulici

Sarajevo-x.com
Foto: Google
Foto: Google
Google Street View je snimio muškarca sa glavom konja, a taj snimak odmah je postao internetska senzacija. Na ulicama škotskog grada Aberdeena dječak konj se ponovo pojavio, ali vrlo kratko, nakon čega je neobjašnjivo nestao.

Prvi put je viđen u ljubičastom džemperu i sa maskom konja na glavi. Sada se pojavio u istoj ulici Hazledene Road u zelenom džemperu i sa prijateljicom koja ne nosi masku, bilježi "Telegraph".

I dalje niko ne zna ko je dječak konj niti šta mu je cilj, ali postoje razne teorije. Neki blogeri vjeruju da je u pitanju neka reklama, drugi tvrde da su na festivalima viđali slične jeftine maske. Ipak, mladić je postao internacionalni fenomen.

Stefan Kleen iz Njemačke kaže da je misterioznog dječaka sreo u Doningtonu, ali kako je govorio samo engleski, nisu se baš napričali. Drugi tvrde da su ga vidjeli u Norwichu i Cardiffu.

Na YouTube je jedan korisnik s nadimkom TheHumanHorse postavio video tvrdeći da je upravo on misteriozna osoba i da je i dalje tu, te da dolazi "u baštu do vaše".