Zaludio Kineskinje
0

Misteriozni čuvar baklje postao seks simbol

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Zgodni anonimni Kinez, čuvar olimpijske baklje na njenom turbulentnom putu po svijetu, privukao je mnoštvo obožavateljki i dobio niz bračnih ponuda.

Poznat kao "Drugi brat s desna", po poziciji koju je zauzimao u odnosu na baklju, ovaj mladić dječačkog izgleda postao je nacionalni heroj i internetska senzacija.

Njegove fotografije u plavo-bijeloj uniformi našle su se na mnogim web stranicama kineskih medija, a neki su ga poredili sa Leiom Fengom, vojnikom-idolom iz ere Mao Zedonga.

"Volimo ga samo zato jer je tako zgodan i jer predstavlja ponos Kine," piše jedna bloggerka.

Neimenovani heroj popularnost je stekao odbranom baklje od protibetanskih protestanata na njenoj turneji prije dolaska na krajnje odredište - Kinu.

"Sklanjaj ruke od mog najdražeg brata, policajče!" napisala je jedna obožavateljka komentarišući fotografiju na kojoj jedan od britanskih policajaca gura slavnog čuvara dok se bori sa protestantima u Londonu.

Čak je i na Wikipediji objavljen članak o ovom momku.

"Obožavan je jer je totalno zgodan, ima lijepo građeno tijelo i perfektne proporcije, svima se smiješi i odlučan je da sačuva olimpijski duh," samo su neki od dijelova teksta kojim se nepoznati mladić hvali u pravoj poplavi pop i TV zvijezda u Kini. "U toku napada na olimpijsku baklju ostao je miran i pouzdan, ponosan i dražestan u mnogim drugim situacijama..."

Međutim, kako piše Reuters, "Drugi brat" nije jedina zvijezda među čuvarima baklje. I drugi čuvari su dobili imena, kao što je "Zgodni vođa", "Umiljati", a jedan je prozvan i "Juha s knedlama".

Ipak, "Drugi brat" je najpopularniji, a jedna obožavateljka mu je ponudila i brak.

"Moj dragi 'Drugi brate s desna', molim te, oženi me!" napisala je na siteu koji na 542 stranice nudi slike i ode napisane heroju čije ime još uvijek nije poznato.