Zanimljivosti
58

Misteriozna "žena u crnom" luta američkim autoputevima

Klix.ba
Misteriozna "žena u crnom" je privukla pažnju svjetske javnosti nakon što su se njene fotografije proširile društvenim mrežama. Ona je fotografisana dok je hodala autoputevima brojnih američkih država.

Žena uvijek nosi crnu haljinu i torbu, autoputevima se kreće sama, a u ruci joj je štap. Dosad je viđena u Georgiji, Tenneseeju, Kentuckyju, Ohiju i Virginiji.

Putovanja misteriozne žene su dokumentovana proteklih sedmice na njoj posvećenoj stranici na Facebooku, ali i na Twitteru pod hashtagom #womaninblack.

Mnogi tvrde da su pokušali razgovarati sa ženom, ali da je ona ljubazno odbijala njihove ponude da joj pomognu.

"Pitao sam da li joj je potreban prevoz, a ona je rekla da joj ne treba. Pitao sam je i šta je njena misija, a ona je rekla da samo hoda. Pušila je cigaretu i nije joj bilo do razgovora", napisala je Judy Shugars na Facebooku.

Pojavile su se i spekulacije o razlozima njenog putovanju, a priča se i da se radi o religijskoj misiji.

Međutim, jedan čovjek tvrdi da zna odgovor na misteriju. On se zove Raymond Poles, koji kaže da je brat pomenute žene. On je rekao da se ona zove Elizabeth Poles i da je 56-godišnja veteranska američke vojske, majka dvoje djece i udovica iz Mottsa u Alabami.

On je rekao za Reuters da je Elizabeth bila na liječenju u bolnici za veterane, gdje joj je pružana pomoć s ciljem da se može nositi sa guitkom muža 2008. i oca 2009. godine.

Raymond tvrdi da je njegova sestra otišla od kuće prije nekoliko mjeseci.

"Želim da se vrati i dopusti nam da joj pomognemo", dodao je on.

Stranica na Facebooku posvećena misterioznoj ženi trenutno ima više od 65.000 članova.