Glupost ili sarkazam?
0

Misici u Guantanamu bilo "veoma zabavno"

Sarajevo-x.com
"Mirno, opuštajuće, lijepo mjesto" i nisu riječi kojima bi svi opisali Guanatanamo Bay na Kubi, mjesto na kojem su Sjedinjene Države u zatvoru držale oko 240 zatvorenika uhapšenih širom svijeta. Ipak, Miss Univerzuma Dayana Mendoza iz Venecuele upotrijebila je baš te riječi.

Misica koja je u martu posjetila zloglasni američki zatvor na istoku Kube oduševila se viđenim te na svom blogu napisala samo riječi hvale, saznaje Reuters.

Zatvor čije je zatvaranje početkom 2009. naredio američki predsjednik Barack Obama, prema viđenju Mendoze, bio je "nevjerovatno iskustvo" i "veoma zabavo".

Venecuelanka je sa Miss SAD Crystle Stewart na Kubi provela pet dana, a vojnici, navikli na teroriste i druge osuđenike, očigledno su im stvari predstavili mnogo boljim nego što one zaista jesu.

"Posjetili smo zatvorske jedinice, mjesta gdje su se kupali, rekreirali uz filmove, časove umjetnosti i knjige. Bilo je veoma interesantno. Nisam željela otići, tako je mirno, opuštajuće i lijepo", opisala je Mendoza leglo fizičke i psihičke torture kojem su podvrgavani zatvorenici.