Zanimljivosti
0

Miroslav Klose u BiH upecao šarana kapitalca

Piše: J. H.
MIroslav Klose, napadač Lazija i saigrač bh. reprezentativca Senada Lulića, boravio je u Pelagićevu i na tamošnjem istoimenom jezeru lovio ribe.

Kako su nam potvrdili u Društvu sportskih ribolovaca Šaran iz Pelagićeva, napadač Lazija u ovom posavskom gradiću boravio je šest dana. Kako su nam kazali, igrač osvajača Kupa Italije stigao je u društvu prijatelja.

"Upecao je nekoliko lijepih primjeraka šarana u jezeru koje su do sada pohodile mnoge poznate ličnosti, među kojima i nogometaš Albert Nađ. Klose je rekao da mu je bilo odlično i da će ponovo doći", kazao nam je ribočuvar Jovan Kovandžić.

Pelagićevo, jezero na kojem se održavaju brojna domaća i međunarodna ribarska takmičenja, zauzima površinu od 50 hektara. Jezero je nastalo iskopavanjem šljunka za magistralni put Tuzla - Orašje. Kopanje je započelo 1968. godine i završeno je u nekoliko narednih godina.

U jezeru se nalazi bogat riblji fond. Najzastupljenije vrste su šaran, amur, som i štuka. Od ostalih vrsta tu su smuđ, bandar, babuška, linjak...

Prije dvije godine u jezeru Pelagićevo ulovljeno je tridesetak šarana težih od 20 kilograma. Težina najvećeg ulovljenog šarana iznosi 26,2 kilograma.