Inspirisan filmom
0

Milioner želio prostitutku pretvoriti u "Pretty Woman"

Sarajevo-x.com
Lindsey DeLeon
Lindsey DeLeon
Milioner Robert Brot tužio je prostitutku Lindsey DeLeon jer nije ispoštovala ugovor prema kojem je on njoj trebao omogućiti posve novi život, već se vratila svom starom zanatu.

Inspirisan filmom "Pretty Woman“, u kojem glume Julia Roberts i Richard Gere, Brot je odlučio uložiti novac u Lindsey DeLeon nadajući se kako će je tako ubijediti da odustane od prodavanja svog tijela.

Potrošio je više od 111.000 eura kako bi joj pomogao da započne potpuno novi život, a čak ju je i zaprosio jer se zaljubio u nju.

Naime, Brot je DeLeonovu upoznao putem interneta. Znao je da vodi težak život i da podiiže dvoje male djece, te joj odlučio pomoći.

On inače vodi uspješnu kompaniju nekretninama u New Yorku te mu novac nije predstavljao problem. Potpisao je ugovor sa DeLeonovom prema kojem je ona trebala prestati prodavati svoje tijelo, vratiti se u rodnu Oklahomu i naći pristojan posao. Prema ugovoru DeLeonova je Brotu trebala vratiti novac kada bude imala uspješnu karijeru i dovoljno novca za isplatu duga.

No, za razliku od holivudskog hita u kojem se Julia Roberts uspijeva izbaviti iz kandži prošlosti, te se zaljubljuje u Gerea, Brotova priča je bila posve drugačija.

Nakon što se vratila u Tulsu u Oklahomu DeLeonova ona se ponovo zaposlila kao striptizeta te počela svoje usluge nuditi putem interneta.

S obzirom da nije ispoštovala ugovor Brot ju je tužio zahtijevajući od nje da plati nešto više od 66.000 eura.

"Brot zaista ima ogromno srce i želio joj je pomoći. Zaljubio se u nju i mislio je da će uspjeti promijeniti njen svijet“, kazao je advokat Brota Andrew Miltenberg.

DeLeonova je odbila komentarisati ovaj slučaj, prenosi Daily Mail.