Šminka, uniforma i brijanje nogu
0

Milijarder Richard Branson će 1. maja raditi kao stjuardesa

Sarajevo-x.com
Richard Branson (Foto: AP)
Richard Branson (Foto: AP)
Ekscentrični britanski milijarder Richard Branson će se 1. maja obući i raditi kao stjuardesa u avionu malezijske kompanije "AirAsia X" nakon što je izgubio opkladu s osnivačem aviokompanije, svojim prijateljem Tonyjem Fernandesom.

Njih dvojica kladili su se prošle sezone koji će tim Formule 1 postići bolji uspjeh. Fernandes se kladio na Lotus, a Branson na Virgin Racing. Kako je Lotus ostvario bolji rezultat, Branson je taj koji treba izmiriti svoj dug.

"On će, nekoliko mjeseci nakon što je izgubio opkladu, obući poznatu crvenu uniformu stjuardese i u avionu nuditi kafu, čaj, te druga pića i hranu za Tonyja Fernandesa i 250 ostalih gostiju na posebnom 13-satnom letu", navodi se u saopćenju aviokompanije.

Dodali su kako je u prodaji 160 ulaznica za let od Londona do Kuala Lumpura, a putnike će tokom leta zabavljati i mađioničar te četveročlani bend sa bivšim šefom tima Formule 1, Eddiem Jordanom. Fernandes je izjavio kako jedva čeka da Branson obrije dlakave noge da bi kvalitetno odigrao ulogu stjuardese.

"Šalu na stranu, ovim humanitarnim letom (novac od avionskih karti ide u dobrotvorne svrhe) ćemo pokazati koliko smo kadri postići bilo šta samo ako imamo dovoljno strasti i odlučnosti", dodao je Fernandes.

"AirAsia X" je aviokompanija s najvećim budžetom ui jugoistočnoj Aziji, a pokrivaju 150 destinacija u Aziji, Australiji i Evropi, prenio je AFP.