Turistička atrakcija
0

Miami: Krokodilski safari u airboatu

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Miami, grad u Sjedinjenim Američkim Državama, koji nije pogođen zimom, posjećuju turisti koji se voze airboatovima brzinom od 240 kilometara na sat i pritom uživaju u "krokodilskom safariju".

Jedno od najpopularnijih mjesta za odmor na svijetu, umjerenom klimom i u zimskim mjesecima privlači turiste. Kuće poznatih svjetskih biznismena i umjetnika također plijene pažnju posjetilaca.

Samo 45 minuta udaljen od South Beacha, srca Majamija, u Everglades Safari Parku turisti se imaju priliku provozati airboatom, a onim dizajniranim za kretanje velikim brzinama, turisti imaju priliku da iskuse uzbudljivu vožnju močvarom punom krokodila.

Sa avionskim propelerom zakačenim za zadnji dio, airboat klizi po površini vode dostižući brzinu od 240 kilometara na sat, a turistima koji žele vidjeti krokodile, pruža osjećaj "letenja".

Turistima, koji imaju priliku da vide ove divlje životinje, vodiči priređuju i opasan šou tokom kojeg se nekim od njih na licima može vidjeti strah. Vodiči pričaju o krokodilima, škorpijama i otrovnim žabama, a neki od turista, na nagovor vodiča, čak i ljube otrovne žabe u usta.

Za odrasle cijena ovog izleta iznosi 50 dolara, a u cijenu je uključen i ručak. Na meniju, za kojim vlada velika potražnja, nalaze se žablji bataci i krokodilski rep.