Duboko razočaran
0

Menadžer otpušten preko telefona tokom utakmice

Totalsport
Mark Poulton
Mark Poulton
Menadžer engleskog niželigaša Chichester Cityja Mark Poulton ušao je u nogometnu historije kao vjerovatno prvi nogometni trener koji je smijenjen telefonski i to tokom utakmice.

"Moguće sam prvi trener kojem se tako nešto dogodilo. Nazvali su me usred utakmice i smijenili me, nisam mogao vjerovati", komentirao je razočarani Poulton, kojeg je direktor kluba nazvao usred utakmice i dao mu otkaz nakon samo tri i po mjeseca provedena na klupi.

The Sun piše da je u trenutku kad je Poultonov mobitel zazvonio njegova ekipa u utakmici Sussex Charity Cupa imala vodstvo 2-1 protiv Redhilla.

"Ovo je najneprofesionalnija i najsramotnija organizacija u kojoj sam ikad radio. Duboko sam razočaran i nesretan onime što se dogodilo. Vjerovatno sam trebao napustiti klupu kada sam dobio poziv i otići, ali sam ostao uz igrače do kraja utakmice koju smo izgubili 4-2. Kada sam kasnije rekao igračima što se dogodilo, nisu mogli vjerovati", dodao je trener amaterske engleske ekipe, inače člana Lige okruga Sussex, koji u svom vlasništvu ima jednu zaštitarsku kompaniju.

Sedmično je Poulton na klupi Chichester Cityja zarađivao oko 200 funti.