Zanimljivosti
4

Među zaboravljenim stvarima u hotelima vibratori, zlatne proteze, novac, žene...

Klix.ba
Svako od nas je nekada zaboravio punjač za mobitel, čarape, knjigu ili neki sličan predmetu hotelskim sobama, no neki ljudi zaboravljaju vrlo iznenađujuće stvari.

Pidžame, donji veš, igračke i satovi su nešto što se često zaboravlja, no, zubne proteze od zlata, lumbalni pojas, staklene oči i proteze za nogu su ono što se našlo na ovogodišnjoj listi zaboravljenih stvari u hotelu.

Tu su i intimnije stvari poput desetine vibratora koji ostanu svake sedmice u hotelima, kutije kondoma i lutke na napuhivanje.

Jedan par je čak zaboravio i 18-mjesečnu bebu u krevetu hotelske sobe, ali su se vratili po nju nakon nekoliko sati, piše Jetcost.co.uk. A jedan biznismen je zaboravio svoju ženu. Shvatio je to kada je došao na aerodrom, dok je drugi zaboravio majku koja je strpljivo čekala u hotelu. Na listi su i prijatelji koji su prethodnu noć pili pa prespavali vrijeme leta, ili mladoženja koji je ostao svezan za krevet nakon momačke večeri.

Hotelsko osoblje jednom je čak pronašlo i urnu sa pepelom umrlog, no po nju nikada niko nije došao.

Osim predmeta i ljudi, tu su i životinje poput psa, hrčka, zmije, mačke ili puževa.

Na listi su i pištolji, Rolex satovi, dijamantno vjereničko prstenje, ključevi Ferrarija, mačevi, te vjenčanice.

Neki zaboravljaju i novac. Tako je u jednom hotelu u Washingtonu pronađeno 10.000 dolara skrivenih u različitim dijelovima sobe.