Švedska
0

Masovna vjenčanja na auto reliju

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Švedska crkva će obavljati ceremonije vjenčanja u trajanju od sedam minuta na auto reliju kako bi brak učinila dostupnijim ljudima.

Uznemireni povećanim cijenama nafte, 36 bračnih parova je odlučilo vjenčati se na okupljanju auto entuzijasta u Vesterasu u centralnoj Švedskoj, izjavio je svećenik Jerker Asterlund, inicijator ovog plana.

“Vjenčanja se sve više i više komercijalizuju i to nije nešto što nas zanima. Željeli bismo pojednostaviti stvari kada se radi o stupanju u bračnu zajednicu”, izjavio je za Reuters.

“Ovo nije samo zabava nego i način da švedska crkva pokaže da se možemo radovati i biti sretni, a ne samo biti u krizi i katastrofama”, rekao je.

Kako prenosi Reuters, ceremonije vjenčanja će voditi deset svećenika duž glavnog okupljanja auta, odnosno povorke automobile iz pedesetih i šezdesetih godina. Crkveni hor i svećenik će pjevati pjesme Elvisa Presleya, izjavio je Asterlund.

“Dodali smo malo nagovještaja Las Vegasa i postavili smo ogromnu crvenu, neonsku oznaku na kojoj piše Vjenčani”, dodao je svećenik.