Zanimljivosti
0

Maskirane skupine plaše stanovnike slovenskog gradića

FENA
Neznanci odjeveni u crne pelerine s bijelim maskama na licu već dva mjeseca u noćnim satima plaše stanovnike gradića Vrhnika nedaleko od Ljubljane, a incidente je potvrdila i policija, no tvrdi da se ne radi o kaznenom djelu.

"Do sada je bilo šest prijava pojedinaca da su ih u noćnim satima plašile zamaskirane nepoznate osobe, ali do sada nije počinjeno nikakvo kazneno djelo", izjavila je za ljubljanski dnevni list "Dnevnik" glasnogovornica policijske uprave Ljubljana Martina Gramec.

Policija je zbog prijava slala ophodnje na obližnje brdo Svetog Trojstva, za koje se govorilo da se na njemu u noćnim satima okupljaju sotonisti i pale vatru, ali ništa nije otkriveno. Isto tako, nisu potvrđene ni glasine da su "maske" krive za jedan slučaj silovanja i napad na raznosača pizza.

Kako navode slovenski mediji, najviše je pretpostavki da si noćnim pohodima u maskama ljetnu dosadu liječi lokalna mladež i da ih je inspirirao horror-film "Krik", Wesa Cravena, jer noćne spodobe neobično podsjećaju na likove iz toga filma. Ima čak i nagađanja da se maskiraju mladići iz Slovačke, koji kao ispomoć rade u jednoj obližnjoj tvornici, a ovog ljeta su sudjelovali u jednom sukobu s domaćima, u kojemu je bilo ozlijeđenih.