Banka sperme
0

Mame žele djecu koja liče na Bena Afflecka

Sarajevo-x.com
Ben Affleck
Ben Affleck
Cryobank banka sperme iz Kalifornije, koja svojim korisnicama daje priliku da izaberu na koga žele da liče njihova djeca, otkriva da je Ben Affleck najčešći izbor budućih mama.

Nudeći parovima koji imaju problem sa neplodnošću da izaberu donora koji liči na nekog poznatog glumca, muzičara, sportistu ili TV ličnost, ova klinika omogućava im izbor "bilo koga popularnog koga mogu naći na Internetu".

Među popularnijim su, pored holivudskog glumca, i golfer Tiger Woods, britanski princ William i američki glumac Tom Cruise.

Zvijezda filmova "Armageddon" i "Pearl Harbor" ipak drži primat, a mnogi donori liče i na Billa Gatesa, Quentina Tarantina, Ronalda i druge muškarce, piše Telegraph.

Banka sperme nudi i izbor "holivudskih hibrida" - donora koji liče na kombinaciju pojedinih slavnih ličnosti, naprimjer imaju oči poput Roberta Downeya Juniora i bradu Matthewa McConaugheya.

Iako je prema američkom zakonu donor sperme anoniman, njegova fizička sličnost sa nekim slavnim likom trebala bi pomoći budućim roditeljima da znaju šta bi mogli dobiti.

"Ne sugerišemo da će vaše dijete zaista ličiti na nekog slavnog. Genetika je veoma komplikovana stvar", ipak dodaje glasnogovornik Cryobanka.

Donor koji liči na Davida Beckhama bio je toliko popularan da više ne donira spermu. U potrazi su za osobama koje liče na Brada Pitta i Georgea Clooneya, ali još uvijek nisu pronašli takvu.

Na pitanje da li beba na kraju zaista liči na slavnu ličnost, iz klinike kažu da neće znati sve do aprila, s obzirom da su ovu uslugu počeli nuditi tek u julu 2009. godine.