Imaju samo devet godina
0

FOTO / Male Lady Gage nastupaju na zabavama za 70 eura

Sarajevo-x.com
Lady Gaga je globalni fenomen. Svojom muzikom i neobičnim stilom zaludjela je gotovo sve generacije. Mladima je upravo uzor, no pomalo je zabrinjavajuća činjenica da je uzor čak i onim najmlađim. Mlade Britanke Charlie Reeve i Shennna Jacques u svemu oponašaju američku muzičarku, a u tome ih podržavaju i njihove mame.
Shenna (8) i Charlie (9) samopouzdano izlaze na pozornicu u odjeći sličnoj onoj koju nosi pop zvijezda i imitiraju je u svemu. Majke Tasha Jacques i Chellie Reeve ih podržavaju u tome, pa su im čak omogućile da imaju i svoju web-stranicu, a Charilieina 20-godišnja sestra Haylee im je menadžerica.

Djevojčice uglavnom nastupaju na rođendanskim zabavama svojih vršnjaka. Uvijek dolaze u kostimama kakve je nosila američka muzičarka, a Charlie je čak nekoliko puta nastupala u haljini od mesa, upravo sličnoj onoj mesnoj haljini kojom je Lady Gaga šokirala svijet.

Shenna i Charlie poznate su i kao Male Gage. Veoma su popularne u svom rodnom gradiću Falmouthu u Engleskoj, iako njihovi nastupi na zabavama i nisu tako jeftini.

Naime, za imitiranje Lady Gage, njene dvije mlade obožavateljice naplaćuju od 35 do 70 eura.

Tasha je u razgovoru za The Sun istakla kako su izvedbe djevojčica veoma zabavne i kako će njih dvije kada odrastu sigurno pokušati ostvariti svoje snove preko nekog showa.

"Kada su one same izrazile želju da bi voljele imitirati Lady Gagu, odmah smo znale da je to izvrsna ideja. Ponosne smo na njih dvije i mislimo da će im ovo iskustvo dobro poslužiti kasnije", istakla je Tasha.

Djevojčice već tri mjeseca nastupaju na rođendanskim zabavama svojih vršnjaka. I više niko ne želi klovnove ili mađioničare… Svi traže samo male Lady Gage…

"Djevojčice vole Lady Gagu i vole je imitirati, nema ništa loše u tome", kazali su roditelji devetogodišnje Charlie, ističući da paze na curice i neće im dozvoliti da pretjeraju.

Ipak, mnogim roditeljima se uopće ne sviđa ni Lady Gaga, niti njena muzika i odjeća, a još manje ideja da je curice imitiraju. Smatraju da njeno ponašanje nije primjereno i da ona ne može biti uzor djeci.

"Roditelji kojima se ne sviđa njihova izvedba ne moraju ni gledati. Ove curice imaju prirodan talent i one su buduće zvijezde. Niko im neće stajati na putu", odrješita je bila menadžerica Haylee.