Čudesno ujedinjenje
0

Majka i sin pronašli se nakon 62 godine

Sarajevo-x.com
Audrey Gilder (80) svog starijeg sina Alfa Belchera nije vidjela od njegovog rođenja davne 1946. godine. Nakon 62 godine saznali su da su sve vrijeme živjeli tek 30-ak km udaljeni jedno od drugog.

Naime, nakon što je zatrudnila izvan braka, Audrey je bila prisiljena dati svog sina na usvajanje i suočiti se sa činjenicom da ga neće vidjeti dok je živa, piše u petak britanski Telegraph.

S druge strane, Alf Belcher (62) se veći dio svog života pitao ko su mu roditelji, gdje se nalaze i na kraju je odlučio da ih pronađe. 2006. godine nabavio je kopiju svog rodnog lista koji ga je na kraju i doveo do njegove biološke majke.

Priča je još tužnija kad se uzme u obzir da su njih dvoje sve vrijeme živjeli u domovima udaljenim 30-ak kilometara.

Alfa je po rođenju usvojio mladi bračni par iz Huntingdona u britanskom okrugu Cambridgeshire, a njegova majka Audrey se 1948. godine udala za njegovog oca Marka Gildera. Par je potom preselio u Peterborough, također u okrugu Cambridgeshire, kako bi počeo novi zajednički život.

Alf Belcher je čitav svoj život proveo u krugu tih famoznih 30-tak km. Priču još čudnijom čini to što su majka i sin išli u iste prodavnice u isto vrijeme i vjerovatno prolazili jedno kraj drugog ništa ne sluteći.

Mama Audrey je novinarima ispričala kako je poziv od svog sina dobila iz vedra neba, te da je isti doveo do skoro trenutnog susreta. 23. juna 2008. godine, na 60. godišnjicu braka Audrey i Marka Gildera, sin se pojavio na kućnom pragu svojih roditelja i vidio ih prvi put u svom životu.

"Prestala sam se nadati da će se ovako nešto uopće desiti. Tako mnogo mi je nedostajao svih ovih godina. Kad je pozvonio i kada sam otvorila vrata, jednostavno sam znala da je to moj sin. On je slika i prilika mog brata Petera", ispričala je presretna starica.

Alf Belcher i sam ima dvoje djece i čak deset unučadi saznao je da ima i dvije mlađe sestre, Tinu i Lynn, te da je imao i mlađeg brata Edwina koji je preminuo 1982. godine.