Zanimljivosti
0

Majka dopuštala kćerki izostanak iz škole zbog loše frizure

Sarajevo-x.com
Dawn Joyce iz Velike Britanije provest će u zatvoru dvije sedmice jer je svojoj kćerki dopuštala da ne ide u školu kada bi joj frizura bila loša, kada bi imala mačje dlake po hlačama ili kada bi trebala pospremati sobu. Djevojčicina škola je pokušavala utjecati na dijete kako ne bi izostajala, ali sve je bilo uzaludno.

Djevojčica je sa školske nastave izostala čak 90 dana, a prema riječima njene majke, ona joj jednostavno nije mogla narediti da ide.

Dawn Joyce (40) je dopuštala četrnaestogodišnjoj kćerki Carrie-Ann da ostaje kod kuće ukoliko je morala pospremati svoju sobu, ukoliko bi ofarbala kosu pa joj se boja ne bi svidjela ili ako je imala mačije dlake po hlačama, izvijestio je britanski Metro.

"Pokušala sam na milion načina uvjeriti svoju kćerku da ide u školu, ali ona bi uvijek pronašla isto toliko razloga da ne ide. Stvarno nisam mogla učiniti ništa više. Ona me jednostavno otjerala u depresiju", rekla je majka Joyce.

Nakon što je škola prijavila ovaj slučaj, sud je odlučio kazniti majku sa dvije sedmice zatvora jer "nije bilo drugog načina da shvati šta je uradila".