Zanimljivosti
0

VIDEO / Mačka prede glasno kao Boeing 737

Sarajevo-x.com
Kućna ljubimica mačka Smokey prede najglasnije na svijetu i prema mjerenjima njeno oglašavanje glasno je poput kosilice za travu.

Većina mačaka prede jačinom od oko 25 decibela, ali oglašavanje 12-godišnje Smokey u prosjeku ima jačinu od izvanrednih 80 decibela.

   Prilikom mjerenja izbliza njeno predenje dostiglo je nevjerovatnih 92 decibela što je jednako zvuku kosilice za travu, fena za sušenje kose ili slijetanju aviona "Boeing 737".

   Vlasnici mačke Ruth i Marc Adams ističu da od njenog predenja nisu moglu da čuju televizor ili radio dok su otežano govorili i putem telefona.

   "Njeno predenje uvijek je bilo preglasno. Skoro neprestano prede istom jačinom. Ona uspijeva da prede čak i dok jede. Jedino je tiha kada spava", rekla je Ruth, koja je iz Northamptona.

   Porodica je sada podnijela zahtjev Guinnessovoj Knjizi rekorda čiji je portparol rekao da je najglasniji ljudski vrisak bio jačine 129 decibela i ukoliko mačka uspjeva da prede jačinom većom od 80 decibela, to će onda biti nevjerovatan podvig.