Zanimljivosti
0

Lopov se pridružio veselju u kući koju je htio opljačkati

FENA
Veselo društvo iz Washingtona zabavljalo se uz roštilj kada se naoružani muškarac ušuljao u dvorište. Prislonio je pištolj na glavu 14-godišnjakinji i naredio da mu daju sav novac ili inače puca. No ostatak ekipe, uključujući i djevojčicine roditelje, zadržao je hladnokrvnost i pozvao nenajavljenog gosta da popije s njima čašu vina.

Uljezu se ponuđeno vino jako svidjelo, pa je uzeo još jednu čašu i prigrizao malo sira. Kada se opustio, spremio je pištolj u džep. Nakon što je pištoljem prijetio djevojčici i tražio novac, naoružani provalnik, ponesen ugodnom atmosferom i odličnim vinom, na rastanku je tražio prijateljski zagrljaj i oprost.

"Čini mi se da sam upao u krivu kuću. Mogu li dobiti zagrljaj"?, priupitao je razdragani provalnik domaćine. Svi prisutni su ga jedan po jedan izgrlili prije nego su se uhvatili u grupni zagrljaj. Nakon toga je nesuđeni pljačkaš napustio njihovo dvorište s kristalnom čašom u ruci, nitko nije povrijeđen i ništa nije ukradeno.

Policija je klasificirala slučaj kao čudan, ali istinit, no još nisu uspjeli locirati osumnjičenog. "Za nas je to pravi pokušaj pljačke'', kazala je za AP policajka Diane Groomes. ''No nisam nikad prije čula da se pljačkaš pridružio zabavi i slobodno odšetao. Zagrljaj je izrazito netipičan u ovakvim slučajevima. Trebali su ga zadržati do našeg dolaska''.