Zanimljivosti
0

Ljubav procvjetala na suđenju za ubistvo

Sarajevo-x.com
Dvoje mladih porotnika zaljubilo se na suđenju kojem su prisustvovali prošle godine. Traci Nagy i Jonathan Cinkay vjenčat će se sljedeći mjesec pred sudijom koji je predsjedavao suđenju na kojem su se upoznali, prenosi CBS News.

CBS News prenosi kako je ljubav između porotnice broj 3 i porotnika broj 6 bila jednostavno ljubav na prvi pogled.

Dvoje su "bacili oko" jedno na drugo od početka suđenja pa su ostale kolege porotnici nagovarali mladog tržišnog analitičara Jonathana da priđe kolegici Tracey i pozove je na ručak.

Kada su otišli na spoj shvatili su da imaju toliko toga zajedničkog pa su s pričom o filmovima, muzici i hrani nastavili čak i u porotničkoj sobi (što je strogo zabranjeno).

Nakon suđenja, Johnatan je odmah nazvao Tracy, a prosidba je uslijedila nakon godinu dana zajedničke veze. Par će se vjenčati pred sudijom Danielom Lewisom koji je predsjedavao sudom u slučaju kada se par i zaljubio.

"Prijatelji se šale sa mnom i govore kako sam morao otići na suđenje za ubistvo kako bih pronašao ljubav svog života", izjavio je Cinkay.

Predsjedavajući sudija je rekao kako je u životu vidio svakakvu porotu: ozbiljnu i veselu, ali ovakvu nikada. "Oni su jednostavno sijali čudnom energijom. To je bila grupa sretnih ljudi. Nisam znao da svo vrijeme pokušavaju spojiti dvoje porotnika", izjavio je sudija Lewis.

No pozitivni osjećaji i sretna porota nisu donijeli pozitivan ishod za optuženog. Naime, on je bio osuđen.