Kalifornija
0

VIDEO / Liječio se vlastitim preparatima pa poplavio

Sarajevo-x.com
Iako je preparat sa dodatkom srebra koristio prije cijelih deset godina, kako bi liječio dermatitis na svom licu, Paul Karason (58) danas se susreće sa negativnim posljedicama ovog poteza. Njegova koža sasvim je poplavila, te nesretni čovjek pomalo liči na Velikog štrumfa.

Ponovo gostujući na televiziji NBC, godinu dana poslije prvih znakova mijenjanja boje, priznao je da mu je u posljednje vrijeme koža ipak pomalo svjetlija.

"U situaciji sam koja je veoma teška, moji izvori finansiranja su ograničeni, a liječenje je skupo", objasnio je voditelju Karason.

Otopina koju je koristio bez konsultovanja ljekara je koloidno srebro koje ima svojstvo antibiotika. Hiljadama godina koristilo se za borbu protiv infekcija, ali je s pojavom penicilina opala njegova upotreba.

U SAD-u je zabranjeno 1999. godine zbog uzrokovanja argirije, pojave koja nastaje vezivanjem srebra za pigment. Kako se srebro nagomilano u koži i drugim organima ne troši, to bi moglo značiti da će Karason biti plav zauvijek.

"Koža mi je posvijetlila, ne mnogo, ali je svjetlija. Pomalo postajem zelen", rekao je Amerikanac iz Kalifornije koji je savršenog zdravlja ali plav.