Zanimljivosti
2

Lavica u dramatičnoj akciji spasila mladunče

Sarajevo-x.com
Jedan mali lav dospio je u neprilike nakon što je "skliznuo" niz liticu. Srećom po njega, to je na vrijeme primijetila njegova majka koja je ubrzo na mjesto događaja stigla s još tri lavice i jednim mužjakom.

Lavice su potom pokušale nešto učiniti, ali su bile obeshrabrene visinom strmine. No, za razliku od njih, lavica čije je mladunče bilo u opasnosti nije imala izbora. Riskirala je i sletjela niz liticu te zgrabila svoje mladunče i hitro ga izvukla na sigurno. Pritom su joj svakako od pomoći bile snažne kandže.

Iscrpljeno mladunče već je bilo na izmaku snaga, kad je lavica došla do njega te ga zgrabila u čeljust i izvukla iz opasnosti. Kako god je bilo opasno spustiti se do mladunčeta, jednako je tako bilo opasno i izaći bezbjedno na vrh. No, eto, sve se srećom dobro završilo.

Minut poslije ona je već svoje preplašeno mladunče utješno lizala po glavi. Dramatičnu "operaciju spašavanja" snimio je fotograf Jean-Francois Largot u jednom rezervatu za životinje u Keniji, prenio je Daily Mail.