Zanimljivosti
0

Kušač kafe osigurao jezik na 11 miliona eura

Sarajevo-x.com
Gennaro Peliccia
Gennaro Peliccia
Jezik vrhunskog britanskog kušača kafe osiguran je na nevjerovatnu svotu od 11 miliona eura, piše BBC.

Gennaro Pelliccia, profesionalni kušač kafe koji jezikom može raspoznati nekoliko hiljada različitih vrsta kafe osigurao je svoj jezik na 11 miliona eura.

To je jedan od najvećih iznosa na koji je osiguran nečiji dio tijela, čak mnogo više nego što su neke poznate manekenke i pjevačice osigurale svoje usne, stražnjicu ili grudi, piše BBC.

'Skoro 18 godina iskustva u kušanju kafe dovelo do profesionalizma i mogućnosti raspoznavanja više hiljada različitih vrsta kafe u zrnu. Osjetljivost mog jezika i čulo okusa vrijede toliko', rekao je vlasnik 'cijenjenog jezika'.

Gennaro Pelliccia kuša sirova zrna kafe za kompaniju Costa Cofee koja se nakon njegove procjene prži, melje te distribuira prodavačima.

Kompanija Costa Cofee svake godine ostvaruje profit veći od 200 miliona eura, a unatoč recesiji, za ovu godinu je najavila otvaranje još 100 podružnica u svijetu.

Najskuplji dio tijela koji je neka slavna osoba osigurala su noge Davida Beckhama koje su navodno osigurane na svotu veću od 40 miliona eura.