'Razmišljajte i radujte se'
0

Kuća predsjednika Obame spremna za Božić

Sarajevo-x.com
Bijela kuća je spremna za Božić. Predsjednik Barack Obama i njegova supruga Michelle već uveliko su u sezoni blagdana.

Ogromno božićno drvo ukrašeno nakitom od prirodnih materijala i štedljivim LED lampicama postavljeno je na sredini Plave sobe.

Crvena soba ukrašena je plodovima i lišćem brusnice, a tu su također smještena i dva božićna drvca.

Povodom predstojećih praznika svoje kulinarsko umijeće pokazao je i glavni kuhar Bijele kuće, Bill Yosses, koji je napravio kolač od džumbira u obliku Bijele kuće, te repliku predsjedničkog psa Boa, od od bijele čokolade i marcipana.

„Razmišljajte, radujte se i obnavljajte“, je ovogodišnji blagdanski moto predsjedničke porodice, a Michelle je istakla kako je ta tema odabrana, jer njena porodica blagdane provodi uživajući u društvu familije i prijatelja, te obnavljajući međusobnu povezanost i vjeru jednih u druge.

Supruga predsjednika Baracka Obama je bila ta koja je odlučila dekorisati kuću na ovakav način, a kako kaže inspiraciju za ukrašavanjem tradicionalnim ukrasima joj je dala sama kuća.

Sve sobe su ukrašene prirodnim materijalima poput magnolije, hortenzije, bobicama brusnice, a jelke su okićene štedljivim LED lampicama, zlatnim vrpcama i ukrasima koji su ostali još od prethodne administracije.