Zanimljivosti
5

Krivična prijava protiv Podgoričanke: Napravila 200 lažnih profila na Facebooku

Anadolija
Podgorička policija podnijela je krivičnu prijavu protiv J. D. (34) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je na društvenoj mreži Facebook napravila preko 200 profila na kojima su se nalazile fotografije i ime sugrađanke M. L., saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

J. D. je, kako se sumnja, "uz ime i prezime oštećene M. L. na profilima na ovoj društvenoj mreži, koristeći mobilni telefon i mobilni internet, uglavnom navodila grube i uvredljive komentare i epitete".

Protiv J. D. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinila krivično djelo "neovlašćeno prikupljanje i objavljivanje ličnih podataka", saopšteno je iz Uprave policije.

"Službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica i po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv J. D, stare 34 godine iz Podgorice, zbog osnova sumnje da je, na štetu sugrađanke M. L, počinila krivično djelo neovlašćeno prikupljanje i objavljivanje ličnih podataka. U postupku do podnošenja krivične prijave, ovlašteni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, na osnovu informacija kojima su raspolagali, a postupajući po nalogu nadležnog tužioca, došli do činjenica koje se u postupku mogu koristiti kao dokazi, a koje ukazuju na sumnju da je J. D, u produženom vremenskom periodu, na društvenoj mreži Facebook otvorila više od 200 profila na kojima su se nalazili fotografije i ime oštećene M. L.", saopšteno je iz policije.

Službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, u saradnji sa CIRT timom Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, sa Facebooka uklonili sve sporne profile.