Ova praksa je već rezultirala stvaranjem posebne oznake za meso ovakvih krava, nazvane "Vinbovin", a koje se već smatra najboljom govedinom i koje se služi u najboljim restoranima u Parizu.
Eksperiment je počeo u Lunel-Vielu, u regiji Herault na jugu Francuske, gdje su tri krave dobijale lokalno vino u toku četiri mjeseca.
Jean-Charles Tastavy, koji je došao na ovu ideju, je rekao da je vino kravama služeno u mješavini ječma, sijena i grožđa. Uskoro mu je postalo jasno da su krave veoma sretne, a kasnije i da je njihovo meso veoma sočno, piše The Telegraph.
"Krave su uživale u vinu i rado su ga pile", rekao je Claude Chaballier, farmer na čijoj je farmi prošle godine urađen eksperiment.
"Meso ima specifičnu teksturu. Lijepo je i nježno. Svi najbolji restorani u Parizu će ga htjeti", kazao je Laurent Pourcel, jedan od kuhara, koji je imao priliku pripremati ovo meso.