Zanimljivosti
35

Korisni trikovi kojima roditelji zabavljaju djecu i čuvaju ih dalje od nevolje

Klix.ba
Sprečava tuču u automobilu
Roditelji iz cijelog svijeta podijelili su na društvenim mrežama fotografije na kojima su pokazali kako svoju djecu zabavljaju i drže dalje od nevolje. Cilj je spriječiti djecu da se posvađaju, zabaviti ih, ali i spriječiti mogućnost nereda.

Fotografija koju je napravio otac Jake White iz Ohija postala je viralna i privukla veliku pažnju. Njegovo troje djece stalno se prepiralo i tuklo u automobilu jer su sjedili jedni do drugih, a on im je postavio pregrade od kartona.

Genijalan savjet dala je i jedna mama koja je pokazala kako dijete može jesti sladoled, a da mu ne curi po rukama. Štapić od sladoleda je provukla kroz plastični tanjir.

Druga mama je dala lekciju kako spriječiti dijete da previše vremena provodi na internetu, odnosno kako da izvršava svoje obaveze. Svaki dan mijenja šifru od bežičnog interneta, a da bi je dobio prvo mora ispuniti zadatke koje napiše na papiriću.

Tu je još jedan primjer kako da dijete nauči rasporediti vrijeme kvalitetno, a da uradi sve što je potrebno. Sat su obojili u razne boje i svaka boja predstavlja nešto. Od četiri do pet je vrijeme za zadaću, od pet do šest za zabavu, od šest do sedam za kupanje, od sedam do osam vrijeme za porodicu, a u osam je vrijeme za spavanje.

A kako bi spriječili djecu da naprave nered nakon kojeg morate krečiti, neki roditelji su stavljali svoje mališane u velike kartonske kutije gdje su djeca crtala, te su od papira pravili beskonačnu tablu za crtanje.

Ostale genijalne roditeljske trikove potražite na Imguru.