Američki novinar David Nicholson, koji radi za list Daily Press, obišao je "Balkan Cuisine Restaurant" u Newportu u Virginiji. Njegov cilj bio je probati specijalitete sa balkanskih prostora.
Nakon posjete napisao je članak o ćevapima, koje su mu preporučili u ovom restoranu.
Nicholson je naveo da ćevapi nisu "nimalo lagan obrok", ali da predstavljaju dobar uvod u kuhinju balkanske regije i bosanskohercegovačka tradicionalna jela.
Naveo je i cijenu za deset ćevapa koja iznosi 10 dolara (16 KM), kao i cijenu za 15 komada od 13 dolara (20,80 KM).
"Domaći hljeb je važan dio tamošnje kulture, a 10 ćevapa je sasvim dovoljno da se najedete", piše Nicholson.
Možda vas zanima
Govorila o problemima
Jedna od najuspješnijih porno zvijezda nije bila zadovoljna zaradom: "To nije uredu"
Oštra poruka Milojevića
Trener Crvene zvezde "opleo" po Feđi Dudiću: Kao stranac pokazuje veliko nepoštovanje
Talentovana bh. muzičarka
Esma Numanović predstavila album prvijenac: "Blista" je prava muzička poslastica
Vezani članci