Zanimljivosti
0

Koje su vrste seksa pod okriljem zakona?

Sarajevo-x.com
Kanađanin koji tvrdi da je bio diskrimiran kao paganin jer je upražnjavao sadomazohističke radnje uputio je žalbu tribunalu za ljudska prava.

Hayes je uputio žalbu Tribunalu za ljudska prava u Britanskoj Kolumbiji jer je, kako sam kaže, bio diskriminiran kao paganin koji prakticira sadomazohizam i zaslužuje zaštitu u okviru ljudskih prava, utemeljenih na seksualnoj orijentaciji.

Na osnovu sudskih izvještaja Reuters saznaje da se Hayes podvrgavao raznim vidovima seksualnog potčinjavanja, a upražnjavao je i razne sadističke i mazohističke seksualne radnje.

Policija je uložila žalbu sudu, tvrdeći da je sudija pogriješio kada je uopće pristao saslušati Hayesove pritužbe jer su zakoni kreirani kako bi zaštitili seksualnu orijentaciju homoseksualaca, a ne odnose se na zaštitu različitih tipova seksualnih radnji.

Panel Apelacionog suda A.B.C. izjasnio se da je policijska inicijativa preuranjena iz razloga što se tek nakon saslušanja tribunal treba odlučiti koje su i da li su seksualne radnje zaslužile legalnu protekciju. Čak ni predsjednica tribunala nije bila sigurna da li se ove radnje zakonom zaštićene i da li se pominju u kodeksu o ljudskim pravima.